VITALO Nutrition

Neohodnoceno

Funkční čokoláda NUTRITION s proteinem

60 Kč
Skladem

Výživná tmavá čokoláda, vyvinutá speciálně pro sportovce, potěší hlavně vaše svaly. Díky pořádné porci syrovátkového proteinu lépe porostou a rychleji se zregenerují. Vláknina inulin ztlumí pocit hladu. Dejte si pár čtverečků čokolády NUTRITION s proteinem a doplníte energii nejen po hodince v posilovně.

  • 47 % kakaových bobů
  • syrovátkový protein
  • podporuje růst svalové hmoty

 

Hmotnost: 25 g

 

Složení

Kakaové boby, syrovátkový protein(koncentrát), kakaové máslo, inulin (vláknina z kořene čekanky), sladidlo erythritol. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.

Použité složky a poměry ve složení splňují požadavky na zdravotní a výživová tvrzení dle Nařízení (ES) č. 1924/2006, založené na vědeckém stanovisku EFSA. 

 

Hlavní důvod, proč si dopřát protein

  • Přispívá k růstu a udržení svalové hmoty.

 

Zajímavosti o syrovátkovém proteinu

  • Jde o nejrychleji vstřebatelný protein.
  • Hodí se zejména po tréninku, nebo v období dlouhého lačnění.
  • Vyrábí se ze syrovátky. Ta vzniká při sražení mléka, kdy se oddělí pevná mléčná bílkovina kasein a zůstane tekutá syrovátka.

 

 

Funkční suroviny

 

Protein

ve formě syrovátkového koncentrátu. Proteiny neboli bílkoviny jsou pro naše tělo základní stavební látky. Protein pomáhá při tvorbě a udržování svalové hmoty, podporuje zkrácení doby regenerace svalů po namáhavém fyzickém výkonu.

 

 

Kakaové boby – superpotravina

kakaové boby jsou označovány za nejbohatší zdroj antioxidantů, dále také vitamínů, vlákniny, enzymů, esenciálních mastných kyselin a minerálů.


Kakaové máslo

je přirozeně se vyskytující tuk nacházející se v kakaových bobech, obsahuje především směs nasycených a mono nenasycených mastných kyselin. Kyselina stearová je převládající z nasycených tuků v kakaovém másle a obecně je považována v porovnání s jinými nasycenými tuky za unikátní – nezvyšuje hladinu LDL cholesterolu v krvi. Vyznačuje se vysokou stabilitou, díky přirozeně obsaženým antioxidantům – vitamín E, polyfenolické látky.

 

Inulin

je přírodní rozpustná vláknina, pochází z kořenů rostliny čekanky. Dle výživových doporučení by dospělý člověk měl konzumovat 25 až 30 gramů vlákniny denně. Inulin je navíc vláknina s prebiotickým účinkem – stimuluje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě. Zdravotní přínosy vlákniny jsou stále předmětem mnoha vědeckých výzkumů.


Erythritol – přírodní sladidlo

přírodní sladidlo, které se přirozeně vyskytuje v ovoci. Vyrábí se mikrobiální fermentací sacharidů. Má nulovou energetickou hodnotu, nezpůsobuje zubní kaz, neovlivňuje hladinu cukru v krvi (GI = 0).

 



 

 

 

 

 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g:

Energetická hodnota

1941 kJ / 468 kcal

Tuky

32 g

z toho nasycené mastné kyseliny

19 g

Sacharidy

12,9 g

z toho cukry

3,7 g

z toho polyalkoholy

8,6 g

Vláknina

17 g

Bílkoviny

32 g

Sůl

0,16 g

 

Kód Kód: VITPROT32
Jméno značky: Vitalo
Kategorie: Funkční čokoláda

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: