VITALO Healthy Body

Neohodnoceno

Funkční čokoláda HEALTHY BODY s ginkgo biloba a borůvkami

60 Kč 240 Kč / 100 g
Na dotaz

Lahodná čokoláda s ovocnými kousky, která zvýší vaši koncentraci. Přimíchali jsme do ní sušené listy ginkgo biloba a lyofilizované borůvky. A taky vlákninu inulin pro menší pocit hladu. Naplánujte si kousek čokolády HEALTHY BODY před náročnou poradou či schůzkou a udržíte pozornost déle.

  • 60 % kakaových bobů
  • ginkgo biloba & borůvky
  • antioxidační účinky

Hmotnost: 25 g

 

Složení

Kakaové boby, sladidlo erythritol, inulin (vláknina z kořene čekanky), kakaové máslo, sušené listy ginkgo biloba, lyofilizované borůvky. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.

Použité složky a poměry ve složení splňují požadavky na zdravotní a výživová tvrzení dle Nařízení (ES) č. 1924/2006, založené na vědeckém stanovisku EFSA. 

 

3 hlavní důvody, proč si dopřát ginkgo biloba

  • Má výrazné antioxidační vlastnosti.
  • Napomáhá správné mikrocirkulaci krevního systému.
  • Podporuje duševní rovnováhu a kognitivní funkce (paměť, pozornost i soustředění).

 

Zajímavosti o ginkgo biloba

  • Mohutný strom z čeledi jinanovitých roste na území Číny.
  • Česky se mu říká jinan dvoulaločný a patří mezi nejstarší rostliny na Zemi.
  • List jinanu je symbolem Tokia.

 

 

Funkční suroviny

 

Ginkgo biloba

čínská léčivá rostlina, působí jako silný antioxidant, navíc zlepšuje prokrvení nejen končetin, ale také mozku – podporuje paměť a soustředění.

 

Kakaové boby – superpotravina

kakaové boby jsou označovány za nejbohatší zdroj antioxidantů, dále také vitamínů, vlákniny, enzymů, esenciálních mastných kyselin a minerálů.

 

Inulin

je přírodní rozpustná vláknina, pochází z kořenů rostliny čekanky. Dle výživových doporučení by dospělý člověk měl konzumovat 25 až 30 gramů vlákniny denně. Inulin je navíc vláknina s prebiotickým účinkem – stimuluje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě. Zdravotní přínosy vlákniny jsou stále předmětem mnoha vědeckých výzkumů.


Kakaové máslo

je přirozeně se vyskytující tuk nacházející se v kakaových bobech, obsahuje především směs nasycených a mono nenasycených mastných kyselin. Kyselina stearová je převládající z nasycených tuků v kakaovém másle a obecně je považována v porovnání s jinými nasycenými tuky za unikátní – nezvyšuje hladinu LDL cholesterolu v krvi. Vyznačuje se vysokou stabilitou, díky přirozeně obsaženým antioxidantům – vitamín E, polyfenolické látky.


Erythritol – přírodní sladidlo

přírodní sladidlo, které se přirozeně vyskytuje v ovoci. Vyrábí se mikrobiální fermentací sacharidů. Má nulovou energetickou hodnotu, nezpůsobuje zubní kaz, neovlivňuje hladinu cukru v krvi (GI = 0).

 



 

 

 

 

 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g:

Energetická hodnota

1716 kJ / 417 kcal

Tuky

35 g

z toho nasycené mastné kyseliny

21 g

Sacharidy

34 g

z toho cukry

3,1 g

z toho polyalkoholy

28 g

Vláknina

22 g

Bílkoviny

7,9 g

Sůl

0,04 g

 

Kód Kód: 9204
Jméno značky: Vitalo
Kategorie: Funkční čokoláda
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: